woensdag 11 januari 2012

fit for me (and you)

Afwisseling/ variatie in je dagmenu is erg belangrijk! Elk voedingsmiddel heeft zijn specifieke eigenschappen en stoffen die ergens goed voor zijn. Als je goed en gevarieerd eet krijg je over het algemeen voldoende binnen.
Komende week gaan we in onze cursus "gezond afvallen" daar ook nog wat verder op in en nemen we wat voedingsmiddelen onder de loep.

Er zijn echter situaties waarin we wel iets extra's kunnen gebruiken. Zo wordt in elk geval kinderen onder de 4 jaar extra vit D aangeraden voor een gezonde botopbouw in de heftige groeiperiode. En dit ook voor 50+ ers en donkere mensen omdat zij minder vit. D aanmaken. Vitamine D is een "lift" die zorgt dat Calcium in de botten opgenomen wordt.

Ook in een periode van afslanken kun je wel iets extra's gebruiken. Je eet dan toch wat minder en het is moeilijk om daardoor voldoende vitamines en mineralen binnen te krijgen. Beneden de 1500 kcal is dat haast onmogelijk.
Een goede multivitamine is dan nog niet zo gek. Neem een multivitamine óf vraag specifiek advies aan een arts! Het gaat ook om verhoudingen tussen vitamines en zomaar de een of andere nemen kan ook de balans verstoren. Uitzondering de eerder genoemde vitamine D en C. Vit C kun je onbezwaard extra nemen, totdat je buikpijn ervan krijgt...maar in principe plas je het teveel wel uit.

Een vitaminepreparaat moet nooit goede voeding vervangen, want zoals ik al eerder schreef, het gaat ook om wisselwerking tussen vitamines en mineralen en de wetenschap kent zelfs nog niet alles daarover! Maar het kan je lichaam wel ondersteunen in wat moeilijke periodes.
Meer info en een vitaminetestje via deze link:http://www.fitforme.nl/blog/gezond-afvallen-start-met-deze-tips

Via mijn praktijk zijn de supplementen van Fit for Me ook te bestellen, ik ben er wel over te spreken.
Een BGN gewichtsconsulente mag geen maaltijdvervangers verkopen (dat raad ik zelfs af, werkt alleen op de korte termijn en is niet lekker). Een goede multivitamine kan een aanvulling zijn op je gezonde voeding.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten