zondag 3 februari 2013

Hormooncake




Recept voor hormooncake, met waardevolle vitamines, mineralen en vetzuren die meehelpen je hormonen in balans te brengen. Voor vrouwen in de overgang, om de menstruatiecyclus te ondersteunen tegen pré menstruele klachten. Dit recept gekregen en geproefd bij de workshop "voeding en overgang" van de Sonneveld academie. Thuis is hij zeker zo lekker! ;)

Ingrediënten: 100 gr. quinoa, 160 gr havervlokken, 100 gr gebuild meel, 100 gr hazelnoten, 100 gr. Amandelen, 125 gr rozijnen, 75 gr abrikozen, 2 eetl cranberries of gojibessen, 3 theel kaneel, 2 theel vanillepoeder, 2 eetlepels sesamzaadjes, 2 eetlepels pompoenpitten, 2 eetlepels zonnepitten, 2 dl perendiksap, 2dl water, beetje zou en olie om de bakvorm in te vetten.

Bereiding:
·    Kook de quinoa gaar
·    Verwarm de oven voor op 180 graden C
·    Rooster de hazelnoten
·    Meng alle droge ingrediënten goed
·    Voeg diksap en water toe en meng tot een smeuïg geheel
·    Doe dit in de ingevette bakvorm en bak het 30 minuten
·    Af laten koelen in de vorm totdat de zijkanten loslaten
·    De cake leent zich goed om te bewaren, de smaken zullen zich dan nog verder ontwikkelen.

Eet smakelijk...!!

PS: verslag van de workshop: lees verder hier....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten