maandag 4 juli 2011

Ook voor kinderen!

Gisteren heb ik te horen gekregen dat mijn examen en werkstuk voor de kinderspecialisatie zijn goedgekeurd! Dus ik voldoe nu ook aan de BGN normen om kinderen te begeleiden.
Vanaf nu dus ook kinderen (en soms hun ouders erbij)welkom!

Het was leuk om de stage-kinderen te begeleiden. Het viel echter niet altijd mee voor ze om aan de richtlijnen van het voedingscentrum te voldoen. Vooral voldoende groente en fruit eten blijft een aandachtspunt. De kinderen aten niet echt teveel, maar zoals ook in de cursus aan de orde kwam: meestal zijn de koeken, chips, snoep, frites, en limonades de boosdoeners. De weken dat dat grotendeels achterwege bleef, waren ook het vriendelijkst voor de weegschaal.
En bewegen...geweldig als je wat verder moet fietsen naar school!

De steun en hulp van ouders/opvoeders is onontbeerlijk...om de kinderen niet in de verleiding te brengen, het goede voorbeeld te geven en om de juiste boodschappen te doen. Om de groentes die niet altijd lekker gevonden worden toch aan te blijven bieden...en ze zo lekker mogelijk klaar te maken. Om samen actief bezig te zijn...

Het kan weleens confronterend zijn als je denk dat je je kind goede dingen geeft, maar die toch niet zo goed blijken te zijn...
De reclame claimt 0% vet! exta omega 3! Toegevoegde vitamines...! Maar wat zit er nog meer in? Waarom geen eten wat de vitamines al van nature in zich heeft?
En moet het elke dag "kunnen" om een liter frisdrank te nemen? Ook al is het light?
Iets om over na te denken.....?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten