zaterdag 8 december 2012

Inzichten in je eetgedrag door "eet mij"

Wat een eet-verleidingen toch om ons heen...
Vooral in deze tijd van het jaar liggen de winkels vol met heerlijkheden, op de kerstmarkt warme gluh-wijn, zoete koeken, oliebollen, teveel om op te noemen.
De chocoladeletters zijn nog niet op of de kerstkransjes lonken je weer tegemoet. Als je enige aanleg hebt om vet op te slaan, probeer daar maar eens slank bij te blijven...En waarom kan die slanke vriendin schijnbaar alles eten zonder dat ze een gram aankomt?

Het lijkt niet eerlijk verdeeld en dat is het misschien ook niet. Onze aanleg is verschillend, maar in principe zijn onze voorouders gewend aan voedselschaarste en is ons lichaam daardoor getraind in het aanleggen van reserves. Dit en ook vele testjes en wetenswaardigheden over ons eetgedrag staat op een toegankelijke wijze beschreven in het boek  "eet mij" .



Ook op de site van Miss Natural heb ik een artikel geplaatst over dit boek, met tevens een wat uitgebreidere beschrijving van de wetenswaardigheden en tip's waarmee je je brein kan helpen de verleidingen te weerstaan. Klik hier

Veel leesplezier, En wat doe jij om je eetgedrag te sturen?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten