zondag 8 mei 2011

Aardbei, superfruit!

Ze zijn er weer...de heerlijke rode vruchten. Het liefst koop ik ze bij de boerderijen hier in de buurt (Rietdijk)waar je (momenteel)voor 1,75 euro een pond hollandse aardbeien koopt. (En ze hebben er ook nog meer verse groentes.)
Aardbeien bevatten o.a. veel vit C en anti-oxidanten. Ook veel water en weinig calorieën. je kunt er dus gerust heel veel van eten!

Ook lekker in fruitsalade's, smoothies en op een beschuitje.

"Dat fruit gezond is weten we eigenlijk allemaal. Maar van sommige fruitsoorten wordt aangenomen dat ze nog gezonder zijn dan andere soorten. Zo staan de aardbei en de blauwe bes momenteel volop in de belangstelling, omdat uit internationaal onderzoek is gebleken dat deze twee stukjes zachtfruit stoffen bevatten die extra bevorderlijk zijn voor onze gezondheid. In Nederland is die aanname opnieuw onder de loep genomen door onderzoekers van de universiteiten van Wageningen en Maastricht. Afgelopen donderdag zijn de resultaten gepresenteerd tijdens het door de Nederlandse blauwe bessen- en aardbeiensector georganiseerde symposium ‘Waar voor je gezondheid’ in Venlo. Conclusie: Aardbeien en blauwe bessen hebben inderdaad een positief effect op onze gezondheid." bron www.waarvoorjegezondheid.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten