dinsdag 26 april 2011

Paasverjaardag en Wat is de BGN precies...??

Op deze mooie dag wel even aan het werk. De consulten voorbereiden. Iedereen is anders en ik wil in elk geval een stukje persoonlijke (voedings)voorlichting geven én natuurlijk bespreken hoe het afgelopen week of weken is gegaan.
Wat mezelf betreft...afgelopen paaszondag was ik jarig. Wat een weer!! heerlijk om met het bezoek buiten te kunnen zitten. Taart hoort er dan uiteraard ook bij. De verse aardbeien daarop smaakten heerlijk. Met (vis)hapjes, nootjes, komkommer en salades hebben de gasten hun vitamientjes ook gekregen. Maar of de weegschaal er blij mee was??? Maar ook niet te steng zijn (voor jezelf)..je kunt de draad weer oppakken. En neem bij feestje e.d zoveel mogelijk de "gezondere" hapjes.

De BGN;...wat is dat nu precies???
Op 11 april jl. lazen we in de Nieuwsbrief voor Diëtisten dat het beroep Gewichtsconsulent onduidelijk is voor velen. Het bestuur heeft onderstaande reactie naar de redactie van Nieuws voor Diëtisten gestuurd:

"Hierbij reageert het bestuur van de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland (BGN) op het artikel 'Diëtist als docent gewichtsconsulent' uit uw nieuwsbrief van 11 april jl. Uit dit artikel blijkt dat er veel onduidelijkheden zijn over de kwaliteiten van gewichtsconsulenten. Graag maken wij van de gelegenheid gebruik om de onduidelijkheden weg te nemen.

De BGN is in 2005 opgericht vanuit de wens om het relatief nieuwe beroep van gewichtsconsulent te organiseren, de kwaliteit te verhogen en de belangen van haar inmiddels ruim 600 leden te behartigen. Een opleiding tot gewichtsconsulent wordt alleen dan door de BGN geaccrediteerd, wanneer deze het accreditatie proces met succes heeft doorlopen. De BGN onderhoudt nauw contact met de aanbieders van de geaccrediteerde opleidingen, om zodoende de kwaliteit van deze opleidingen nog verder te verhogen en aan te laten sluiten op de laatste inzichten op het gebied van gedragsverandering en leefstijl aanpassing bij voeding en beweging. Daarnaast heeft de BGN afspraken gemaakt met veel zorgverzekeraars omtrent het (deels) vergoeden van de consulten. Wanneer een gewichtsconsulent zich wil aansluiten bij de BGN gelden er strikte kwaliteitseisen ten aanzien van bij- en nascholing, praktijkvoering en professionele bedrijfsuitoefening."

Voor nu; geniet van het mooie weer en de zon (vit D)!! Fijne dag!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten