donderdag 2 december 2010

Complimentjes zijn een kado

Geef complimentjes!


‘Wat zie je er leuk uit.’ ‘Goed gedaan!’ Wist je dat dit soort complimenten energie geven? De Nationale EnergieBarometer, een jaarlijks representatief onderzoek, heeft namelijk aangetoond dat er een verband bestaat tussen het krijgen van complimenten en hoe energiek we ons voelen. We wisten al langer dat complimenten een positief effect hebben op hoe je je voelt. De EnergieBarometer toont aan dat het krijgen van complimenten ook daadwerkelijk leidt tot meer energie.
Meer vrouwen dan mannen krijgen regelmatig complimenten. Maar liefst 65% van de vrouwen tegenover 56% van de mannen. Helaas krijgen we naar mate we ouder worden alleen maar minder complimenten.
Zou je wel wat meer complimentjes willen krijgen? Kom dan in beweging! Want naar mate men meer sport, krijgt men meer complimenten. Van de mensen die nooit sporten, krijgt 55% complimenten terwijl van de mensen die 3 of meer keer per week sporten maar liefst 68% regelmatig complimenten krijgt. Verder springen studenten (68%) en personen werkzaam in de zorg (73%) er bovenuit.
Complimenten geven overigens niet alleen de ontvanger energie. Ook de gever wordt er energieker door. Speel dus vandaag nog voor “complimentenSinterklaas”.
bron: site "puur gezond"  = aanrader en ook mijn praktijk is via hen te vinden!
Ik vond het zo'n leuk stukje! Enne...bewegen dus! Een wandeling in de sneeuw....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten