woensdag 9 februari 2011

Help, mijn kind is te dik! (stage-advies aangeboden)

Onlangs ben ik begonnen met de specialisatie-cursus kind & voeding. Erg leuk om te doen, hoewel het probleem niet zo leuk is...steeds meer kinderen hebben overgewicht; momenteel al één op de 8! Kinderen met overgewicht hebben een grote kans om ook als volwassenen te zwaar te zijn, met de gezondheidsproblemen die daar vaak het gevolg van zijn.
En zijn kinderen te zwaar, is het soms moeilijk uit dat cirkeltje te komen, hij of zij beweegt moeilijker, waardoor je ook weer minder verbruikt. Soms trekken kinderen zich terug of worden gepest waardoor ze zich ongelukkig kunnen voelen en daardoor weer meer gaan eten als troost of afleiding..
Gezond eten is wél erg belangrijk; kinderen groeien en daar heb je goed eten voor nodig met bouwstoffen!!(Die zitten echter niet of nauwelijks in chips, snoep, frisdrank en koekjes. Ook al doet de voedingsindustrie ons anders geloven...) Door groeien kan een zelfs kind al slanker worden zonder gewicht te verliezen.



Daarom lijkt het me extra zinvol om het probleem vroeg aan te pakken! Jong geleerd is oud gedaan nietwaar? En bovendien sluit het aan op mijn werk in de kraamzorg, waar ik ook met kinderen werk. Afvallen in zwangerschap en bij geven van borstvoeding is voor mamma's trouwens af te raden!

Het begeleiden van kinderen is anders dan het begeleiden van volwassenen. Het gaat verder en ook de ouders worden betrokken; zij zijn degenen die koken en de boodschappen doen.

Voor de praktijk opdracht ben ik nu op zoek naar (liefst 2) kinderen om de komende 2 a 3 maanden te begeleiden naar een gezonder eet- en leefpatroon. Zijn u en uw kind gemotiveerd en bereid zich hiervoor in te zetten? Dan bied ik twee kinderen kostenloze begeleiding aan. (vol=vol, maar hierna zijn ook andere kinderen welkom in mijn praktijk natuurlijk.)

Ik hoor graag van u!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten