donderdag 17 februari 2011

Het leeft wel....!!

Al zoekende op internet naar meer info over gewichtsproblemen bij kinderen kwam ik op een forum: http://gezondheid.blog.nl/overgewicht/2011/01/06/vanavond-help-ons-kind-is-te-dik#comment-52127
Vanavond: ‘Help, Ons Kind Is Te Dik’



Het is zo’n programma waarvan je eerst denkt: dat hoef ik niet te zien. ‘Help, ons kind is te dik’. Alleen de titel al! In het tv-programma, vanavond op RTL-4, schieten Nicolette van Dam en obesitas coach Marije van Asdonk kinderen met ernstig overgewicht te hulp.

De promo die al de hele week op tv is te zien, wist me toch over te halen. Je ziet veel te dikke kinderen voorbij komen die op de bank zitten te gamen en friet met klodders mayonaise naar binnen werken.

Ze zitten letterlijk en figuurlijk niet lekker in hun vel, worden gepest en een jongetje geeft zelfs aan dat zijn beste vriend zijn ratje is. Het enige dat ik me bij zulke schrijnende beelden afvraag is: hoe heb je het als ouder zover kunnen laten komen?

Alleen daarom al ga ik vanavond kijken, in de hoop een antwoord te vinden op die vraag!

In Nederland is 1 op de 8 kinderen te zwaar. Zij hebben daardoor 70% meer kans een dikke volwassene te worden én een verhoogd risico op onder andere diabetes, hart- en vaatziekten, astma en gewrichtsproblemen.

Nicolette van Dam staat vanaf vanavond 4 gezinnen bij en helpt de kinderen en hun ouders in de strijd om slechte gewoontes af te leren en een gezonde levensstijl aan te wennen.

Mijn reactie daar:
Geplaatst door Karin op 17 februari 2011

Wow, het leeft wel zeg! Ik werk als gewichtsconsulente en ben nu bezig met specialisatie kind& voeding. Zelf heb ik 2 (inmiddels 20-ers) kinderen die altijd slank zijn geweest. Zelf was ik een vreselijke snoeper vroeger met gelukkig een moeder die dat beperkte maar die wel heerlijk kon koken en bakken. Ik was altijd “stevig” en ben in de pubertijd gaan lijnen en me in voeding gaan verdiepen. Ik eet nog steeds erg graag en lekker, maar let er op dat het zo puur en gezond mogelijk is. Zo houd ik mijn gewicht binnen de perken (ben echt niet superslank hoor). En dat heeft ook mijn kinderen goed gedaan denk ik. Zij mogen bepalen hoeveel ze eten, ik bepaal wat er in huis komt! En dat is dus volkorenbrood, veel groente, fruit, beetje vlees, vis en weinig snoep. Hoewel ik best wel regelmatig iets lekkers bak en er nooit moeilijk over gedaan heb als ze ergens waren en daar “ongezondere”dingen kregen. Ook nam en neem ik nog steeds de fiets of ga lopen als het even kan. Hoeveel mensen om me heen zie ik voor 2 km nog de auto pakken..Alle beetjes helpen! Op mijn cursus hebben ze een leuk ezelsbruggetje: BOFFT; neem onder de loep: Bewegen -Ontbijten-Foute tussendoortjes- Fruit – en TV (en PC) gedrag!!
Antwoord op deze reactie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten