vrijdag 19 augustus 2011

"Koken met Karin"

Onlangs kreeg ik het boek "Koken met Karin" . Mijn (voor)naamgenote heeft een leuk boek geschreven met -voor zover geprobeerd- lekkere recepten! Ook staat ze (net als ik) voor puur en gezond koken zonder pakjes en zakjes. En dat is echt niet zoveel meer werk hoor! Onderstaande salade vonden we erg lekker!



Noedelsalade met sesam.

Een koude salade die je makkelijk van tevoren kunt klaarmaken; zo kunnen de smaken goed intrekken. Lekker als voor of bijgerecht voor 8 personen of maaltijdsalade voor 4.

Bereiden ca 20 min. Wachten 1 uur (voor intrekken smaak)

Nodig: 250 gr dunne (eier) noedels. ½ winterpeen, ½ komkommer, 3 lente-uitjes, 3 el sesamzaad, 1 handje koriander, kneep limoensap.

Dressing: 3 el dunne sojasaus, 3 el limoensap, 2 el bruine basterdsuiker, 1 el sesamolie, 2 knoflooktenen, 2 rode pepers, 2 el gehakte ongezouten pinda’s.

· Kook de noedels gaar volgens de aanwijzingen op verpakking. Giet af door een vergiet en spoel ze af met koud water.
· Maak de dressing; hak de knoflooktenen en de rode pepers (zonder zaadjes) heel fijn en meng met de andere ingrediĆ«nten door elkaar in een grote kom.
· Schep de noedels erdoor
· Rasp de winterpeen grof en meng er meteen wat limoensap door tegen het bruin worden.
· Snijd de ongeschilde gewassen komkommer in de lengte door en dan in dunne, halve plakjes
· Snijd de lente uitjes in dunne ringetjes (ook het groen).
· Meng alles door de noedels en laat de smaken liefst een uur (of langer) intrekken.
· Rooster de sesamzaadjes al omscheppend in een droge koekenpan goudbruin.
· Hak de koriander grof.

Strooi de sesamzaadjes en koriander op het laatste moment over de salade.

Proef; de ene peper is pittiger dan de andere…te pittig/ Meer suiker erbij (minder goed voor je lijn…)
Bewaar de salade in de koelkast, maar serveer op kamertemperatuur, niet te koud!
(Bron: Koken met Karin.)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten