zaterdag 13 augustus 2011

vakantieritme

Weer thuis na een korte vakantie in de Ardennen en als toetje uitwaaien aan zee. Dat laatste is met stip gelukt! Wat een wind! Het fietstochtje afgelopen dinsdag hebben we halverwege afgeblazen, dat was niet grappig meer..
Ondanks het weer vond onze zoon dat we toch bruin geworden waren; de hele dag buiten en dan wil dat wel.

In de Ardennen kan ik de kleine camping l'escargot van harte aanbevelen. Tenminste als je van rust, mooie omgeving, wandelmogelijkheden en mooie voorzieningen houdt. Zelfs een sauna en buitenspa zijn aanwezig. Ook voor geoefende fietsers...pittige hellingen en een camping op de berg waardoor wij onze fietsen daar niet gebruikt hebben, dan maar liever lopen!

De zomer is het moment om actief te zijn en dan kunnen dat lekker Belgische biertje en dat etentje wel. Echter ook geen gram eraf! Daar moet je toch wel wat meer voor doen (of laten.)

Tip's :- Plan (weer) een actief weekend weg ( fietsen in de Ardennen..)
-Maak een recept klaar uit je favoriete vakantieland. Ook op vakantie kun je inspiratie opdoen van gezonde gerechten. Kijk ook eens in tijdschriften.
-Eet eens een week geen vlees. Vlees eten en lijnen is geen goede combi. Vlees bevat vrij veel vet en vooral verzadigd vet. Door vlees in te wisselen voor vezelrijke gerechten met peulvruchten en noten wordt je vaak vanzelf slanker.

Een favoriet vakantierecept van mij (snel-klaar op de camping): voor 2 personen;
bak in 2 el. olijfolie 2 uien,2-3 tenen knoflook en voeg toe groentes naar keuze, b.v. paprika in stukjes, bakje champignons, preitje, stukjes wortel, Italiaanse kruiden,tl. zout en roerbak 3 min. Laat nog 5 min garen op iets lager vuur en voeg dan een pot witte bonen in tomatensaus toe. Het geheel doorwarmen. Opdienen met wat geraspte kaas en evt. een salade. Ook lekker met gerookte zalmsnippers erdoor.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten