dinsdag 10 april 2012

Kinderen, houd je lijn aan het lijntje!

Nu wordt (in de volkskrant) weer een onderzoek gepresenteerd met een verontrustende conclusie: http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2672/Wetenschap-Gezondheid/article/detail/3238115/2012/04/10/Vroege-dementie-groeit-door-ongezonde-leefstijl.dhtml

Er worden meer mensen, ook op jongere leeftijd dement. Dit lijkt grotendeels aan een ongezonde leefstijl te liggen. Net als bij (ouderdoms)diabetes is het een verouderingsproces wat je -deels- in de hand hebt door zo gezond mogelijk te leven. In het artikel wordt vooral het effect van overgewicht benoemd. Steeds meer kinderen zijn te dik! Ook (overmatig) alcoholgebruik en drugs spelen een rol, zoals de mensen die reageren terecht opmerken.



Daarnet hoorde ik ook op radio2 een interview met Jaap Seidel; hij gaf daarin ook aan dat kinderen buiten moeten spelen en hun hersenen moeten stimuleren in omgaan met andere kinderen, dingen ontdekken en niet met limonade voor de TV zitten...
Ik wil daar ook nog aan toevoegen dat door bewegen en buiten spelen, fietsen e.d. je bloed gaat stromen en je hersenen dus ook meer zuurstof krijgen! Allemaal goed voor je!


Wil je meer weten over gezonde voeding en hoe je veilig af kunt vallen? Je kunt terecht bij "wensgewicht" , ik ben in het bezit van de kinderspecialisatie en de consult-kosten worden vaak vergoed in aanvullende pakketten van de ziektekostenverzekeringen.

De begeleiding van kinderen/jeugdigen gaat altijd in samenspraak met de ouders. (Die veelal koken en de boodschappen doen). Ook komen ouders/verzorgers -afhankelijk van de leeftijd van het kind-, enkele keren mee.

Wat doe jij om gezond oud te worden??

Geen opmerkingen:

Een reactie posten