zondag 29 april 2012

Miss Natural Event

Gisteren ben ik naar het Miss Natural Event geweest, wat Eva de Beijer vanuit haar platform/website georganiseerd heeft. Miss Natural wil een groot publiek bereiken om te inspireren en motiveren voor een gezonde en natuurlijke leefstijl. Op haar site veel artikelen en wetenswaardigheden bij elkaar en er komt steeds meer bij....
Omdat ik met erg kan vinden in datgene waar Miss Natural voor staat ben ik mede-redactielid en schrijf ook artikelen voor de site.

Het Event gisteren was erg leuk en inspirerend. Zo'n 90 vrouwen en 2 mannen uit alle hoeken van het land en ook België waren naar Appeltern gekomen. Iedereen kreeg een badge met zijn naam en werd verwelkomd met een fruitsmoothie en een zelfgebakken (door Eva en Sharon) suikervrij koekje.

In een zaal was ruimte voor iedereen en Eva hield haar welkomswoord.

De eigenaar van Appeltern had daarna een vrolijke presentatie over tuingeluk. Met humor besprak hij de 4 basisregels voor een tuin waar je blij van wordt. (Niet meer dan 1/3 bestraten, groot deel beplanting hoger dan 90 cm, voor dieptewerking en beslotenheid, voel je veilig en op je gemak (privacy, geen geluidsoverlast b.v) én zorg dat je tuin niet méér zorg vraagt dan je kunt geven...)

Louise Witteman, mede schrijfster van "de voedingspyramide" gaf een duidelijk verhaal over optimale voeding voor je gezondheid.
http://www.natuurdietisten.nl/detail.php?id=695&cod=120&page=10



De ochtend werd vervolgd door Sharon Numan, die vertelde hoe zij van haar hevige hoofdpijn afgekomen is door suiker grotendeels uit haar voeding te schrappen (en ook nog 8 kg. gewicht is verloren zonder verdere moeite). Het is niet voor iedereen hetzelfde, de één is gevoeliger dan de ander, maar geraffineerde suiker is iets wat we véél te veel eten in Nederland en een grote veroorzaker van overgewicht en onverklaarbare gezondheidsklachten. De presentatie inspireert om het uit te proberen!
http://voedzo.nl/

Na de lunch gaf Ellen Bastiaansen een presentatie over natuurlijke huidverzorging en cosmetica. Ze legde uit waar extra op te letten en dat we via onze huid enorm veel chemicaliën opnemen. Dus daar is -net zoals bij voeding- veel winst te boeken, vooral als je een allergische huid hebt.
Ellen heeft een platform; ProNaturelle, dat informatie verzamelt en natuurlijke cosmetica promoot: http://www.pronaturelle.nl/

Kyra de Vreeze heeft uitgelegd wat detoxen eigenlijk is: het vereenvoudigen van je eetgewoontes, en dit ook niet los zien van je leefstijl. "less stuff, more happyness"! Het kan ook al zoiets zijn als koffie weglaten of 40 dagen zonder suiker eten...Ook de vastentijd of ramandan is een vorm van detox. Detoxen is tijdelijk, maar voor échte gezondheidswinst is het aan te raden om ook de rest van het jaar een gezonde leefstijl na te leven...één week per jaar "kuren" is niet voldoende als je de rest van het jaar niet goed voor je lichaam (en geest) zorgt. Tijdens alle workshop's werden kado's uitgedeeld; boeken, cosmetica, de cursus 40 dagen zonder suiker...ik heb Kyra's boek Daytox gekregen...inspirerend en een handleiding.

Daarna de Miss Natural verkiezingsuitslag met Irene lelieveld als winnares. Op de site is dat na te lezen: http://missnatural.nl/irene-lelieveld-is-miss-natural-2012/#more-5479

Tenslotte heeft Eva nog de aanwezigen uitgedaagd het beste uit zichzelf te halen en je doelen en wensen concreet te maken.
Met een glaasje prosecco en een goed gevulde goodybag werd de dag afgesloten.
Het was een leuke dag, inspirerend en toegankelijk. Nagenieten van alles wat meegegeven is. Volgend keer weer als het even kan!
Ga jij dan ook?



Geen opmerkingen:

Een reactie posten