vrijdag 9 september 2011

dinsdag a.s. start onze cursus, "gezond afvallen" en ook "gezond genieten"!

Waarom deze afslankcursus wel werkt? Ik zal nog wat toelichting geven:
Garantie kan ik niet geven...veel hangt af van je inzet,doorzettingsvermogen, motivatie, stofwisseling en opvolgen van adviezen.


Wat kan de cursus je bieden:
-Enthousiaste cursusleiders, die zelf een gezonde leefstijl aanhangen en ook hun gewicht moeten (blijven) bewaken.
-Ik ben gediplomeerd en bij de beroepsvereniging BGN geregistreerd gewichtsconsulent. Sommige ziektekostenverzekeringen vergoeden ook consulten bij BGN gewichtsconsulentes. . Mijn collega is ermee bezig (bijna klaar) en zij is super-ervaringsdeskundige (27 kg afgevallen.)
-Ik heb een aantal maanden voor de Weight Watchers gewerkt en daar ervaren dat een groep elkaar enorm kan stimuleren. Ook een "beloningssysteem" kan een stimulans zijn. Dat is een hulpmiddel wat wij ook in gaan zetten om de motivatie hoog te houden. Laat je verrassen...Bij Weight Watchers heb ik ook veel inspiratie opgedaan. Ik ben wel iets meer op gezondheid gefocust en het verkopen van speciale dieetproducten met zoetstoffen en additieven stond me wat tegen. Met "gewone" voeding kun je óók afvallen! Leer bewust te kiezen!
-Met onze achtergrond(en) van A- verpleegkunde en lerares denken we een goede combi te zijn voor het geven van de cursus.
-Gezondheid staat voorop: ga voor voeding...niet voor vulling.
-We werken met thema's, bij aanvang ook een stuk voedingsleer en bewustwording van eigen eetgedrag. (wanneer/waarom eet je wat?)
-We hebben de thema's uitgewerkt die je als naslagwerk meekrijgt. Omdat je door zien ook meer onthoudt wordt power point ingezet als hulpmiddel.
-Om het in praktijk te brengen gaan we ook proefavonden/kookworkshops organiseren. Mensen moeten gewoontes doorbreken om een verandering te krijgen. Nieuwe recepten uitproberen en leren van nieuwe smaken te genieten kan daar erg bij helpen. Je kunt een uitnodiging vragen voor de 1e avond, die we ook als promotieavond voor de cursus in willen zetten. De vervolgavonden zijn in eerste instantie voor cursisten.

Deze afslankcursus is nieuw! Ik heb in mijn praktijk mensen tot nu toe individueel begeleid.
Dat is ook een optie, niet iedereen voelt zich wellicht prettig in een groep. Gewichtsproblemen kunnen heel gevoelig liggen.

Beide vormen hebben voor- en nadelen. In een cursus krijg je minder persoonlijk aandacht, maar wel ideeën en stimulatie van elkaar.
En we hopen natuurlijk op een positieve, gemotiveerde en leuke groep die er echt voor wil gaan!

Vergoeding ziektekostenverzekeraars

Consulten en/of cursussen die worden gevolgd bij een Gewichtsconsulent aangesloten bij de Beroepsvereniging van Gewichtsconsulenten kunnen worden vergoed door veel Zorgverzekeraars.
Aangezien WENSGEWICHT is aangesloten bij de BGN kunnen de kosten voor deze cursus in aanmerking komen voor een vergoeding.

Raadpleeg je polis, want veel Zorgverzekeraars hebben de mogelijkheid voor een vergoeding.

Let op:
Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend. Voor de exacte vergoedingen dien je contact op te nemen met je zorgverzekeraar.

Aandachtspunten:
* iedere zorgverzekeraar vergoedt tot een bepaald maximum! Indien u dit bereikt hebt, wordt er geen vergoeding meer gegeven.
* indien men een collectieve verzekering heeft afgesloten, gelden andere voorwaarden en vergoedingen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten