woensdag 7 september 2011

Wie mag zeggen dat u te dik bent?

Meer dan de helft van alle Nederlanders is te zwaar. Maar dat zeggen we niet tegen elkaar. Zestig procent van de Nederlandse vrouwen, zo blijkt uit onderzoek van het tijdschrift gezondNU, haalt het niet in haar hoofd iemand in haar omgeving te attenderen op het feit dat hij of zij zwaarder is geworden.

"Dat is niet mijn zaak," zegt een op de drie Nederlandse vrouwen als een familielid of vriendin dikker is geworden. Bijna dertig procent vindt het te pijnlijk en is bang dat de ander het als een belediging opvat.

lees het hele artikel :

Uit het onderzoek blijkt dat van de huisarts vaak wel geaccepteerd wordt als die zegt dat je te dik bent, maar die vind het ook moeilijk om aan te kaarten, zeker als er geen directe aanleiding is... Ook heeft de arts er niet altijd vertrouwen in dat afvallen gaat lukken.

Ga de uitdaging aan om te laten zien dat het wel gaat lukken!

Enkele tips: "Geen tussendoortjes (NB: ik zou zeggen max 3x/dag een gezond tussendoortje) en niet meer eten na 19.30 uur.” Een positieve houding van de arts (of voedingskundige) is een sleutel tot succes.
“Maar”, zegt de onderzoeker,“de huisartsen hebben zover gelijk: er bestaat geen wondermiddel tegen overgewicht. Het is vooral minder eten, meer bewegen.
Hard werken dus. Voor kinderen, hun ouders en ook voor artsen (of voedingskundigen.) Elk resultaat echter, hoe klein ook, telt, want het betekent een directe gezondheidswinst.”
(bron: gezondNu)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten