maandag 30 januari 2012

de helft nederlanders te dik?!

Het Algemeen Dagblad stond er "bol" van: lees maar.....steeds meer Nederlanders blijken te zwaar en crash-dieeten helpen niet. Vooral de groep van 30-39 jaar blijkt veel dikker dan een jaar of 15 geleden.

Waar ligt dit aan? Niet zo heel eenvoudig te beantwoorden..vele factoren. We zijn steeds drukker met van alles en besteden minder tijd aan koken. Er is zo veel kant en klaar en met kleine huishoudens voel je het prijsverschil niet zo in je portemonnee. Afhalen is lekker makkelijk en op elke hoek is wel iets verkrijgbaar. Veel kant en klaar en snackvoedsel ie bovendien calorierijk en vaak zout of zoet. (Wat we wel lekker vinden). Er zijn steeds meer auto's en die laat je ook niet ongebruikt staan toch? De sportschool is duur en op de fiets word je misschien nat. Als je wandelt gaat je haar in de war en een snoepje moet kunnen. Water is niet lekker en de snoepla thuis is goed voorzien. In de aanbieding zijn grote verpakkingen voordelig en er is altijd wel een feestje.

Maar te dik zijn voelt ook niet lekker en is erg ongezond...als je dat niet wilt moet je af en toe op de rem stappen en jezelf (en vooral je kinderen) behoeden voor overgewicht door teveel of ongezond eten.
En wil je iets extra's? Dan maar wat meer bewegen!
Meer weten..kom maar op consult!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten