zondag 22 januari 2012

Over het beroep (zie ook de site van BGN)

Over het beroep gewichtsconsulent
De BGN-gewichtsconsulent is speciaal opgeleid om gezonde mensen met gewichtsproblemen te begeleiden. Daarbij spelen motivering en voedings- en bewegingsvoorlichting een grote rol. De BGN-gewichtsconsulent is geen diƫtist: indien uw overgewicht een medische of psychische oorzaak heeft, of als er sprake is van extreem overgewicht, zal de BGN-gewichtsconsulent u doorverwijzen.
Wat kunt u tijdens een bezoek aan de BGN-gewichtsconsulent verwachten?
Bij het eerste bezoek aan de BGN-gewichtsconsulent neemt deze uw persoonsgegevens op en vraagt u naar uw persoonlijke omstandigheden. Uw lengte, gewicht, tailleomvang en lichaamsvetpercentage worden opgemeten. Uw gangbare voeding- en leefpatroon worden besproken. Vaak vraagt de BGN-gewichtsconsulent u om gedurende enige dagen een voedingsdagboek bij te houden om inzicht te krijgen in uw voedingswijze. 
Individuele begeleiding of groepsbegeleiding?
De begeleiding geschiedt meestal individueel, maar veel BGN-gewichtsconsulenten geven daarnaast ook begeleiding in groepsverband. Aan beide soorten begeleiding zijn verschillende tarieven verbonden. De gewichtsconsulent uit uw regio kan u daar meer over vertellen, zie : www.wensgewicht.com
Vergoeding door zorgverzekeraars
De begeleiding door de BGN-gewichtsconsulent wordt door een toenemend aantal zorgverzekeraars vergoed. U kunt de voorwaarden terugvinden in uw eigen polis. U kunt ook onze website raadplegen voor een overzicht. 
Waarom een BGN-gewichtsconsulent?
De BGN-gewichtconsulent is lid van de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland. Leden van deze beroepsvereniging voldoen aan strikte kwaliteitseisen. 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten